Salata cu piept de rata, varza si castane

Printeaza

Salata cu piept de rata, varza si castane din: piept de rata, sare, piper, chimen, varza rosie, castane comestibile, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, stafide.

Ingrediente:Salata_cu_piept_de_rata_varza_si_castane

  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1/2 capatana varza rosie
  • 350 g castane comestibile proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 30 g stafide

 

Mod de preparare:

Se condimentează carnea cu sare, piper şi chimen; se coace în cuptorul încins la 180 °C, până ce devine moale şi rumenă.

Se lasă să se răcească, se dezosează şi se taie felii.

Se crestează castanele, se aşază pe o tavă şi se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 160 °C. în acest timp se scot din cuptor din când şi se scutură tava. La final se scot din cuptor şi se decojesc.

Se toacă varza şi se opăreşte cu apă clocotită; se trece prin jet de apă rece şi lasă să se scurgă.

Se sărează, se piperează şi se amestecă într-un castron cu sare, piper şi ceapă tocată; se lasă să se odihnească 5 min.

Apoi se adaugă suc de lămâie şi ulei, urmate de stafide, castanele tocate şi pieptul de raţă tăiat felii.

Salata cu piept de rata, varza si castane

Salata_cu_piept_de_rata_varza_si_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.