Salata cu peste afumat, orez si ou fiert

Printeaza

Salata cu peste afumat, orez si ou fiert din: ardei gras, peste afumat, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, pasta de curry, mazare, orez basmati, oua, zacusca.

Ingrediente:Salata_cu_peste_afumat_orez_si_ou_fiert

  • 1 ardei gras rosu, tocat marunt
  • 500 g peste afumat, maruntit
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 linguri pasta de curry
  • 325 g mazare, decongelata
  • 500 g orez basmati, fiert la aburi
  • 4 oua, fierte tari, curate

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas larg sau wok şi prăjeşte ceapa şi ardeiul 5 min, până când se înmoaie.

Adaugă pasta de curry şi ţine din nou pe foc 1 min. Adaugă mazărea, peştele şi 100 ml apă clocotindă. Acoperă vasul cu capac şi fierbe înăbuşit 4 min.

Fierbe orezul la aburi şi presară peste peşte. Amesteca uşor, taie ouăle în patru şi pune-le deasupra, acoperă vasul cu capac şi ţine pe foc încă 3 min, până se încălzeşte complet.

Presară pătrunjelul proaspăt tocat, stropeşte cu zeama de lămâie şi serveşte cu zacuscă picantă.

Salata cu peste afumat, orez si ou fiert

Salata_cu_peste_afumat_orez_si_ou_fiert

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.