Salata cu naut si menta

Printeaza

Salata cu naut si menta din: naut, rosii, castravete, apio, ceapa, susan, menta, lamaie.

Ingrediente:Salata cu naut si menta

  • 400 g năut (din conservă)
  • 250 g roşii cherry
  • 1 castravete
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 fire de apio
  • seminţe de susan

Pentru dressing:

  • 4 fire de mentă
  • 4 fire de pătrunjel
  • 6 linguri cu ulei de măsline
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • sare si piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spală firele de verdeaţă şi toacă-le mărunt. Combină uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi toarnă amestecul peste verdeaţa pusă într-un borcănel.

Amestecă, acoperă sosul cu un capac, apoi dă-l la rece.

Scurge năutul de apă şi răstoarnă-l într-un castron. Adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi sau sferturi (dacă sunt mai mari), castravetele mărunţit, ceapa verde şi apio tocate. Toarnă deasupra dressingul şi amestecă salata.

Dă la frigider o jumătate de oră, presară seminţele de susan şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.