Salata cu inele de calamar si sparanghel

Printeaza

Salata cu inele de calamar si sparanghel din: inele de calamar, salata verde, rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Salata_cu_inele_de_calamar_si_sparanghel

  • 500 g inele de calamar
  • 500 g mix de salată verde, rucola și iceberg
  • 5 fire sparanghel
  • 1 morcov
  • 2 roșii
  • ½ lămăie coaja rasă și sucul
  • ¼ linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 6 linguri ulei măsline
  • 3 căței usturoi pisați
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaja și sucul de lămâie se amestecă cu chimenul, boiaua, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piper. În amestecul obținut se pun inelele de calamar și se lasă la frigider, o jumătate de oră sau o oră.

După acest timp, se taie morcovii bețișoare și sparanghelul în jumătăți. Se pune apă la fiert, iar când fierbe se pun sparanghelul și morcovii cu puțină sare. Se scot după 10 minute. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc morcovii și sparanghelul timp de 5-6 minute.

Calamarii se pun pe grătar, fără a mai adăuga ulei și se lasă pe ambele părți 3-4 minute. Când sunt gata, se amestecă cu salata spălată în prealabil, cu sparanghelul, morcovul și roșiile tăiate felii.

Se stropește salata cu puțină marinată și se servește alături de felii groase de lămâie.

Salata cu inele de calamar si sparanghel

Salata_cu_inele_de_calamar_si_sparanghel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Salata cu calamar este deliciosa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.