Salată cu fructe de mare

Printeaza

Salată cu fructe de mare

Ingrediente:Salată cu fructe de mare

  • 300 g năut
  • 200 g roşii cherry
  • o conservă de anghinare
  • două conserve de caracatiţă afumată
  • doi căţei de usturoi
  • 125 g unt
  • două gălbenuşuri
  • o lămâie
  • sare, piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • capere
  • hrean

Preparare:

Năutul se spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte, apoi se fierbe în apă cu sare şi puţin piper. Intr-un vas se bat gălbenuşurile cu două linguri de apă şi puţin suc de lămâie.

Se pun la fiert la bain-marie şi se amestecă continuu cu un tel ca să nu se taie. Se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se condimentează şi se lasă să se răcească.

Năutul se pune într-un castron împreună cu anghinarea tăiată în jumătăţi, usturoiul pisat sau tocat mărunt, roşiile cherry spălate şi tăiate înjumătăţi.

Se presară mărarul şi pătrunjelul spălat şi tocat, sarea, piperul şi caracatiţele afumate întregi sau tăiate în bucăţi mai mici.

Se amestecă salata fără să se sfărâme ingredientele şi se serveşte stropită cu sosul alb.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa prepar si eu salata cu fructe de mare. Sunt curioasa ce gust va avea caracatita combinata cu anghinare si naut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.