Salată cu dovleac si miel

Printeaza

Salată cu dovleac si miel

Salată cu dovleac si miel

Ingrediente:

  • 400 g dovleac curăţat
  • 175 ml oţet din vin alb
  • 100 g zahăr
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 150 g salată
  • 1 ceapă
  • 200 g ţelină
  • 1 măr
  • 50 g miez de nucă
  • 6 linguri ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 4 file de miel (a 150 g)
  • 2 linguri unt topit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţii dovleacul. Fierbeţi 125 ml oţet, 125 ml apă, zahărul, coaja de lăimâie şi scorţişoara. Fierbeţi dovleacul în ele 10-15 minute. Indepărtaţi scorţişoara şi coaja de lămâie. Scoa­teţi dovleacul.

Prcegătiţi salata. Curăţaţi ceapa şi ţelina şi tă­iaţi-le cubuleţe. Spălaţi mărul, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l felioare. Tocaţi miezul de nucă. Căliţi ţelina 3-4 minute în ulei. Turnaţi 3-4 linguri de oţet şi 4-6 linguri din sucul de dovleac, apoi fierbeţi totul.

Incorporaţi muştarul şi condimentaţi. Adău­gaţi ceapa şi lăsaţi să se răcescă. Amestecaţi salata, dovleacul, merele, nucile. Turnaţi dressingul. Prăjiţi carnea în untul topit câte 3 rminute pe fiecare parte, condimentati-o, taiati-o si asezati-o peste salata.

Salată cu dovleac si miel

crop Salata-cu-dovleac-si-miel.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.