Salata cu ciuperci si tarhon

Printeaza

Salata cu ciuperci si tarhon din: ciuperci, cartofi, ardei, oua, masline, ceapa, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de malsine, tarhon, sfecla.

Ingrediente:Salata cu ciuperci si tarhon

  • 500 g ciuperci
  • 4 cartofi
  • un ardei iute
  • 4 ouă
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • douăi lămâi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 5 boabe de piper
  • tarhon
  • sfeclă roşie

 

Mod de preparare:

Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper şi tarhon tocat. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă la răcit timp de zece minute în apă rece, se curăţă de coajă şi se taie bucăţi sau cuburi.

Se scot: din apă, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Ouăle se tfierb timp de şapte minute în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să şe răcească.

Se pun cartofii Ţntr-un vas,.se adaugă ciupercile presate în strecurătoare ca să elimine apa, măslinele şi ouăle taiate în felii. Se presară ardeiul iute tooat mărunt şi sosul cu tarhon.

La salată se mai poate adăuga şi sfeclă roşie fiartă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi place tarhonul in nicio mancare, asa ca spun pas acestui tip de mancare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.