Salata cu carne de vitel

Printeaza

Salata cu carne de vitel din: muschi de vitel, salata verde, ceapa, ardei, telina, morcov, vin, usturoi, sare, piper, parmezan, iaurt, smantana, zeama de lamaie, ulei.

Ingrediente:Salata_cu_carne_de_vitel

  • 3 bucăţi de muşchi de viţel
  • 1/2 salată verde
  • 2 cepe (1 ceapă roşie, 1 ceapă albă)
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ţelină
  • 1 morcov
  • 1/2 pahar vin roşu sau alb
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan
  • 1 borcan mic iaurt
  • 2-3 linguri smântână
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un pic de ulei

 

Mod de preparare:

Bucăţile de friptură le aşezi într-o marinată, preparată astfel: morcovul, ţelina, ceapa albă le cureţi şi le tai rondele, zdrobeşti căţeii de usturoi, sărezi, piperezi, pui vinul şi introduci carnea lăsându-o peste noapte.

A doua zi, scoţi carnea şi o pregăteşti pe grătar. Când este gata, o scoţi şi o tai în cubuleţe potrivite.

Speli salata şi o rupi în bucăţi mai mari; ceapa roşie o tai julien, iar ardeiul în bare. Amesteci legumele, le sărezi şi le piperezi, apoi adaugi bucăţelele de carne.

Separat, faci dresingul din: smantana, iaurt, zeama de lamaie si un pic de ulei. Baţi cu telul şi amesteci bine.

Razi parmezan si salata poate fi servita.

Salata cu carne de vitel

Salata_cu_carne_de_vitel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.