Salata cu carne de rata si alune

Printeaza

Salata cu carne de rata si alune din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune, ulei.

 

Ingrediente:

  • 6 bucati piept de rata, pielita crestata
  • 2 linguri sumac
  • 1 lingura chimen macinat
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 200 g fasole verde
  • 2 bucati grapefrut rosu, desfacut segmente, sucul pastrat deoparte
  • 20 g patrunjel, tocat
  • 1 ceapa rosie, taiata julien
  • 250 g quinoa
  • 2 linguri alune de padure, rumenite si tocate
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare Salata cu carne de rata si alune :

Lasă carnea la marinat cu sumac, chimen, coaja de portocală 30 minute.

Incinge cuptorul la semnul 7/220°C. Incinge vasul neaderent şi prăjeşte carnea cu pieliţa în jos la temperatură maximă 4-5 minute şi apoi dă la cuptor 7 minute, până când se pătrunde complet.

Lasă să stea 10 minute înainte de a tăia felii.

Fierbe fasolea verde în apă cu sare 2-3 minute si apoi scurge de apa si clateste sub jet de apa rece.

Combina cu grepfrut, patrunjel, ceapa si quinoa si asaza pe platoul de servit. Asaza feliile de carne deasupra si presara alunele rumenite.

Serveste stropit cu sucul de grepfrut si cu uleiul de masline.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.