Salata cu branza si pere

Printeaza

Salata cu branza si pere din: miez de nuca, pere, andive, branza uc mucegai, ulei de masline extravirgin, vin rosu, otet balsamic, zahar brun.

Ingrediente:Salata_cu_branza_si_pere

  • 100 g jumatati de miez de nuca
  • 2 pere tari
  • 2 bucati de andive rosii sau radicchio, frunzele desprinse una de cealalta
  • 100 g bresaola
  • 140 g branza cu mucegai
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

pentru dressing:

  • 2 linguri vin rosu
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lingura zahar brun fin

 

Mod de preparare:

Prăjeşte nucile şi prepară dressingul întâi, pentru că va fi nevoie să se răcească. încinge cuptorul la 200°C. Pune miezul de nucă într-o tavă şi dă-l la cuptor 5 minute sau până capătă o nuanţă de auriu închis. Lasă-l să se răcească.

Pune vinul într-o crăticioară, împreună cu oţetul şi zahărul. Fierbe-le 3 minute sau până când dressingul pare să capete consistenţă de sirop (se va îngraşă odată ce se răceşte, aşa că nu exagera), apoi ia crăticioara de pe foc şi pune-o deoparte.

Când eşti gata să serveşti salata, taie perele în felii subţiri cu ajutorul unui cuţit ascuţit cu lama mare sau al unui peeler de legume. Pe un platou mare, aranjează-le printre frunzele de salată, feliile de bresaola şi de brânză şi presară printre ele nucile.

Asezonează dressingul, apoi stropeşte salata cu el. La final adaugă uleiul. Savurează salata imediat.

Salata cu branza si pere

Salata_cu_branza_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.