Salata cu branza feta si snitele de porc

Printeaza

Salata cu branza feta si snitele de porc din: spanac, rosii cherry, castarvete, ceapa rosie, patrunjel, branza feta, sare, piper, ulei de masline, snitele de porc, faina, ou, pesmet, ulei de rapita, suc de lamaie, otet de vin alb, zahar oregano.

Ingrediente:Salata_cu_branza_feta_si_snitele_de_porc

  • 150 g spanac
  • 150 g rosii cherry
  • 1 castarvete
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 250 g branza feta
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 400 g snitele de porc
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri otet de vin alb
  • 1 prf de zahar
  • 1 lingurita oregano usat

 

Mod de preparare:

Se încinge grilul cuptorului. Se pregătesc legumele şi verdeţurile. Se şterge spanacul. Se taie în două roşiile. Se decojesc castraveţii şi se taie felii. Ceapa se taie fâşii. Se rup frunzuliţele de pătrunjel. Se taie cuburi brânza feta.

Ceapa şi roşiile se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se sărează şi se piperează. Se stropesc cu 1 lingură de ulei şi se coc la cuptor cca 10 min. Se spală carnea, se şterge şi eventual se bate cu ciocanul de şniţele. Se condimentează şi se tăvăleşte prin făină.

Se bat ouăle şi se tăvălesc bucăţile de carne, apoi se dau prin snm pesmet. Se prăjesc într-o tigaie în ulei încins cca 2-3 min. pe fiecare parte.

Pentru dressing, se amestecă sucul de lămâie cu oţet, zahăr, restul de ulei, oregano, sare şi piper. Se amestecă ingredientele de salată pregătite cu roşii şi ceapă. Se stropeşte cu dressing. Se taie şniţelele fâşii, se aşază deasupra şi se servesc.

Salata cu branza feta si snitele de porc

Salata_cu_branza_feta_si_snitele_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.