Salata cu bacon si oua
PrinteazaSalata cu bacon si oua din: salata verde, rosii cherry, paine toast, unt, bacon impanat, otet, mustar de dijon, sare, piper, zahar, ulei de masline, ceapa verde, oua.
- 300 g salata verde asortata
- 250 g rosii cherry
- 3 felii paine toast
- 3 linguri unt
- 6 felii bacon impanat, afumat
- 6 linguri otet
- 1 lingura mustar de Dijon
- sare
- piper
- zahar
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 6 oua
Mod de preparare:
Se pregătesc salata verde şi roşiile. Salata verde se rupe bucăţi, roşiile se taie jumătăţi.
Se taie cuburi pâinea şi se prăjeşte într-o tigaie în unt încins. Se lasă să se scurgă de excesul de ulei pe prosoape de hârtie.
Se taie fâşii baconul şi se prăjeşte într-o tigaie, până devine crocant. Se scot, se adaugă 3 linguri de oţet, muştar, sare, piper şi zahăr.
Se adaugă uleiul de măsline şi se înglobează bătând cu telul. Se taie rondele ceapa verde şi se înglobează în dressing.
Se dau în clocot 1 l de apă cu restul de oţet. Se sparg pe rând ouăle într-un polonic şi se lasă apoi să alunece în apa de pe foc, astfel încât albuşul să învelească gălbenuşul. Se lasă să fiarbă 5 min., la foc moale.
Se repartizează salata pe farfurii şi se aşază deasupra ouăle.
Se repartizează deasupra dressingul de bacon şi crutoanele, eventual se ornează.
Salata cu bacon si oua
Pofta buna!