Salata coreana de morcovi
PrinteazaSalata coreana de morcovi din: morcovi, usturoi, ceapa, ulei, otet, patrunjel, zahar, sare, piper, boia.
- 1 kg morcovi noi
- 4 căţei mari de usturoi
- 2 fire usturoi verde
- 1 ceapă medie
- 2 linguri seminţe de coriandru măcinate
- 4 linguri ulei
- 3 linguri oţet
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- boia iute
- 1 lingură miere sau 2 linguriţe zahăr
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa. Incingeţi la foc mediu 1 lingură de ulei într-o tigaie mică şi căliţi ceapa cca 5 min, amestecând mereu, până se înmoaie, fără să se rumenească; luaţi de pe foc şi lăsaţi deoparte.
Curăţaţi şi radeţi morcovii pe ochiurile mari sau tăiaţi-i bastonaşe foarte subţiri; păstraţi 2-3, pe care îi tăiaţi rondele subţiri.
Zdrobiţi bine căţeii de usturoi, tocaţi pătrunjelul şi usturoiul verde, inclusiv frunzele.
Amestecaţi toate ingredientele întrun castron, săraţi, piperaţi şi condimentaţi cu boia după gust. Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi lăsaţi la frigider 4-5 ore înainte de a servi.
Pofta buna!