Salata clasica de vinete

Printeaza

Salata clasica de vinete din: vinete, untdelemn, ceapa, sare, rosii, ardei.

Ingrediente:Salata clasica de vinete

  • 3 vinete
  • un pahar untdelemn
  • o ceapă mică
  • sare
  • roşii şi ardei graşi pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Se aleg vinete tinere, care nu conţin seminţe multe, şi se coc direct pe flacără sau pe cărbuni de lemne. Când s-au muiat bine, sunt gata şi se aşează într-o cratiţă cu capac, câteva minute, ca să transpire bine. Apoi se curăţă de coaja neagră, spălând degetele sub jet de apă. Se taie cu lingura de lemn cotorul şi se lasă să se scurgă o jumătate de oră.

Apoi se toacă pe un fund de lemn cu un cuţit de lemn, se pun într-un castron şi se bat bine cu untdelemn, pus treptat. Se sărează după gust şi se adaugă ceapă tocată fin. Se garnisesc frumos cu felii de roşii şi ardei graşi. Dacă vinetele s-au înnegrit se adaugă în ele un gălbenuş de ou crud şi se bat bine până se albesc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.