Salată chakchouka

Printeaza

O reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper.

Ingrediente:Salată chakchouka

  • 800 g ardei gras verde
  • 1,2 kg roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 1/2 lingură boia iute
  • sare
  • piper

 

Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Coace-i într-o pungă de plastic. După ce s-au răcit, umezeşte-ţi mâinile cu apă, curăţă-i de pieliţă şi taie-i fâşii subţiri.

Crestează în cruce vârtul roşiilor şi opăreşte-le 20 de secunde în apă clocotită, scurge-le şi transferă-le în apă cu gheaţă, apoi curăţă-le de pieliţă. Taie-le sferturi, îndepărtează-le seminţele şi apoi taie-le fâşiuţe.

Curăţă usturoiul şi taie-l lamele, căleşte-l uşor într-o crăticioară cu ulei încins şi adaugă ardeii, apoi roşiile; pune sare, piper şi boia, după gust. Fierbe totul la foc foarte mic timp de 40 de minute, amestecând uşor la fiecare 5 minute.

Salată chakchouka

Salată chakchouka

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.