Salată de cartofi cu peşte afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi, peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper si sare.

Ingrediente:Salată de cartofi cu peşte afumat

  • 5–6 cartofi
  • 3 peşti afumaţi
  • 1 ceapă uscată
  • 1 măr mijlociu
  • 200 g smântână
  • 50 ml vin alb
  • 3 linguri oţet de mere
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi îi fierbi în coajă timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. Îi scurgeţi şi îi curăţaţi de coajă când s-au mai răcit, apoi îi tăiaţi în rondele groase şi îi stropiţi cu vin şi oţet de mere.

Curăţaţi şi spălaţi ceapa. Tăiaţi ceapa în rondele, iar mărul în sferturi, apoi îi îndepărtaţi seminţele. Spălaţi peştii, îi usucaţi cu un şervet şi îi tăiaţi în bucăţi.

Faceţi un sos din 2 linguri oţet, 2 – 3 linguri ulei, smântână, sare şi piper după gust. Amestecaţi uşor toate ingredientele şi turnaţi sosul peste ele.

Salată de cartofi cu peşte afumat

Salată de cartofi cu peşte afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.