Salata de caracatita si sparanghel alb

Printeaza

O reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salata de caracatita si sparanghel alb

  • 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată
  • 300 g sparanghel alb
  • 1 lămâie netratată
  • 1 legătură de busuioc
  • 2  linguri de oţet de vin alb
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Bateţi uşor caracatiţa cu ciocanul de carne aşa încât să devină mai moale. Puneţi-o la fiert cu capac în apă clocotită cu sare, timp de 1 oră, până se frăgezeşte. Stingeţi focul şi lăsaţi-o să se răcorească în apa în care a fiert.

Curăţaţi sparanghelul tăindu-i cotorul. Clătiţi-l sub un jet de apă rece şi legaţi-l mănunchi cu fir alimentar, apoi puneţi-l în apă clocotită cu sare într-o cratiţă înaltă, astfel încât vârfurile să se facă la aburi; fierbeţi 15 minute.

Spălaţi lămâia, tăiaţi-o mai întâi în sferturi, apoi felii subţiri. Scoateţi caracatiţa de-acum răcită şi, pe un tocător, tăiaţi-o bucăţele de dimensiuni egale.

Amestecaţi pe un platou încăpător caraca­tiţa, sparanghelul cubuleţe, felioarele de lămâie şi frunzele de busuioc întregi şi bine spălate. înainte de a servi, asezonaţi salata cu o emulsie preparată din oţet, ulei extra­virgin de măsline, puţină sare şi piper negru măcinat.

Salata de caracatita si sparanghel alb

Salata de caracatita si sparanghel alb

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.