Salată caldă de Islanda

Printeaza

Salată caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de nuca, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 salate verzi
  • 2 linguri otet
  • 100 ml vin alb aromat
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml smantana
  • 100 g miez de nuci zdrobite
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi salata, tăiaţi fiecare căpăţână în sferturi şi puneti-le într-un castron mai mare. Amestecaţi într-un vas la foc potrivit vinul, uleiul, oţetul, sare şi piper. Când amestecul începe să clocotească, turnaţi-l peste salata din castron. Ames­tecaţi pentru ca fiecare bucată de salată să fie opărită, apoi turnaţi deasupra smântână şi serviţi imediat, la mâncăruri din carne roşie.

Salată caldă de Islanda

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.