Salata calda de fidea

Printeaza

Salata calda de fidea din: mazare, fidea, otet, ulei, sare, piper, marar, tarhon.

Ingrediente:Salata calda de fidea

  • 600 g boabe mazăre nouă
  • 400 g păstăi de mazăre mange tout
  • 400 g fidea de orez
  • 2 cuburi supă de vită
  • 1 cub supă de legume
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 fir tarhon

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 1 l apă, cu 1 cub de legume şi 1 de vită, fărâmiţate. Când clocoteşte, adăugaţi fideaua şi lăsaţi-o să fiarbă 2 min. Scoateţi-o imediat în strecurătoare şi clătiţi-o cu apă rece; lăsaţi să se scurgă.

Curăţaţi tecile de mange tout Puneţi apă cu sare într-o cratiţă. Când clocoteşte puneţi boabele de mazăre şi lăsaţi-le să fiarbă 5-6 min, după care adăugaţi şi tecile de mazăre.

După încă 2 min de fiert, luaţi de pe foc şi scurgeţi totul bine.

Incingeţi jumătate din ulei într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Rumeniţi uşor fideaua, 2-3 min, amestecând cu furculiţa pentru a o distribui în tigaie; scoateţi fideaua cu spumiera.

Intr-o altă tigaie, clocotiţi 100 ml apă cu restul de ulei şi ultimul cub de vită. Puneţi în acest sos verdeţurile tocate, oţetul şi mazărea. Lăsaţi pe foc cât să se încălzească bine, fără să fiarbă.

Distribuiţi fideaua în farfurii, puneţi mazăre în jurul ei şi turnaţi sos din tigaie. Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.