Salata calda de cartofi noi

Printeaza

Salata calda de cartofi noi din: cartofi, ulei, ceapa, sunca, ciuperci, mustar, otet, spanac, branza.

Ingrediente:Salata calda de cartofi noi

  • 500 g de cartofi noi, înjumătăţiţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe roşii, tăiate în 6 bucăţi fiecare
  • 4 felii de şuncă afumată tăiată în bucăţi mari
  • 140 g de ciuperci, feliate
  • o lingură de muştar boabe
  • 0 lingură de oţet din vin roşu
  • 100 g frunze de spanac
  • 85 g de brânză cremoasă cu mucegai

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C.

Se aşază cartofii într-o tavă şi se freacă cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se coc 20 de minute, apoi se adaugă bucăţile de ceapă şi se amestecă bine.

Se mai lasă la cuptor încă 20 de minute până ce cartofii capătă o culoare aurie, iar ceapa se înmoaie şi se caramelizează. Se scot şi se lasă să se răcorească.

Se încinge o tigaie şi se sotează şunca până devine crocantă. Se adaugă feliile de ciuperci şi se lasă aprox. 5 minute până se înmoaie.

Intre timp, se prepară sosul. Se amestecă un strop de apă cu muştarul, oţetul şi lingura de ulei rămasă. Se pun într-un bol mare cartofii, ceapa, şunca şi ciupercile împreună cu spanacul, se toarnă sosul şi se amestecă bine.

Se împarte întreaga cantitate pe patru farfurii şi se presară deasupra bucăţele de brânză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.