Salata calda de cartofi cu sos de ansoa
PrinteazaSalata calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi, lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si sare.
- 4 cartofi
- 2-3 rosii uscate
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita cu pasta de ansoa
- patrunjel verde
- 1 lingura cu varf de masline fara samburi
- 1 lingura cu ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert, cartofii in coaja, iar cand s-au racorit, curata-i si taie-i in cuburi cat o imbucatura. Zdrobeste usturoiul si latul cutitului, feliaza-l si pune-l peste cartofi. Adauga maslinele trecute un pic prin jet de apa si rosiile tocate marunt. Amesteca.
Prepara sosul: stoarce lamaie, apoi amesteca zeama cu pasta de ansoa, pana la omogenizare. Pune uleiul si sosul de ansoa. Amesteca din nou usor. Daca e nevoie, adauga un pic de sare.
Salata calda de cartofi cu sos de ansoa
Pofta buna!