Salata calda de cartofi cu sos de ansoa

Printeaza

Salata calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi, lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Salata_calda_de_cartofi_cu_sos_de_ansoa

  • 4 cartofi
  • 2-3 rosii uscate
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita cu pasta de ansoa
  • patrunjel verde
  • 1 lingura cu varf de masline fara samburi
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la fiert, cartofii in coaja, iar cand s-au racorit, curata-i si taie-i in cuburi cat o imbucatura. Zdrobeste usturoiul si latul cutitului, feliaza-l si pune-l peste cartofi. Adauga maslinele trecute un pic prin jet de apa si rosiile tocate marunt. Amesteca.

Prepara sosul: stoarce lamaie, apoi amesteca zeama cu pasta de ansoa, pana la omogenizare. Pune uleiul si sosul de ansoa. Amesteca din nou usor. Daca e nevoie, adauga un pic de sare.

Salata calda de cartofi cu sos de ansoa

Salata_calda_de_cartofi_cu_sos_de_ansoa

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.