Salată caldă cu legume şi sos

Printeaza

Salată caldă cu legume şi sos din: paste, morcovi, dovlecel, dovleac, ricotta, mustar dulce, smantana, seminte de dovleac, sare, piper, cimbru, ulei de masline, miez de nuca si alune.

 

Ingrediente:Salata_calda_cu_legume_si_sos

  • 400 g paste
  • doi morcovi
  • un dovlecel
  • 500 g dovleac pentru placinta
  • 200 g ricotta
  • o lingura cu mustar dulce
  • 100 ml smantana
  • 50 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • miez de nuca
  • alune

 

Mod de preparare:

Branza ricotta se amestecă într-un bol împreună cu muştarul, smântână, sare, piper şi seminţele de dovleac prăjite.

Se adaugă cimbru, sare şi piper după gust, se amestecă şi se păstrează la cald.

Dovleacul de plăcintă se curăţă de coajă, se taie cubuleţe.şi se fierbe zece minute în apă cu sare.

Dovlecelul se spală, se taie cubuleţe, se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele potrivit de mari. Se fierb în apă cu sare zece minute, se scurg şi se pun într-un bol.

Se încing patru linguri cu ulei înr-o cratiţă, se pun morcovii şi dovlecelul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovleacul de plăcintă şi se condimentează.

Se presară cimbru, se prăjesc până încep să se caramelizeze, se amestecă bine cu pastele fierte şi se servesc imediat împreună cu sosul de brânză.

La sos se mai poate adauga miez de nuca sau alune tocate marunt.

Salată caldă cu legume şi sos

Salata_calda_cu_legume_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.