Salată caldă cu bacon

Printeaza

O reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper, salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi.

Nu uitaţi că, atunci când preparaţi o salată caldă, secretul reuşitei este ca totul să fie gata la momentul potrivit.

Ingrediente:Salată caldă cu bacon

  • 2 mâini mari de topinamburi (napi porceşti) sau cartofi noi
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o căpăţână de salată radicchio sau treviso, fără frunzele exterioare
  • frunzele spălate şi uscate de la 3 căpăţâni mici de salată verde
  • frunzele tăiate fin de la o mână mică de pătrunjel sau hasmaţuchi proaspăt
  • ulei de măsline extravirgin
  • 8 felii groase de bacon afumat sau pancetta
  • o ceapă mică roşie, curăţată şi tăiată solzişori
  • 3 linguri oţet balsamic

Mod de preparare:

In primul rând, răzuiţi de coajă topinamburii sau cartofii noi şi fierbeţi-i în apă sărată până când se înmoaie. După ce s-au răcorit, tăiaţi-i pe din două şi puneţi-i deoparte. între timp, înlăturaţi cu grijă cotorul salatei radicchio sau treviso, apoi împărţiţi-o în două şi tăiaţi-o felii subţiri.

Spălaţi şi uscaţi frunzele feliate în storcătorul de salată. Puneţi frunzele de salată verde într-un castron mare împreună cu frunzele de radicchio sau treviso şi cu cele de pătrunjel sau hasmaţuchi.

Tăiaţi baconul în felii de 1 cm. Turnaţi puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi prăjiţi feliile de bacon. Când s-au rumenit uşor, adăugaţi ceapa solzişori şi topinamburii sau cartofii fierţi şi scurşi. Prăjiţi la foc mijlociu până când baconul e rumen şi crocant, ceapa devine lipicioasă, iar topinamburii au absorbit toate aromele şi au devenit crocanţi. Reţineţi că totul trebuie să fie bine rumenit, dar nu aproape ars.

Repartizaţi jumătate din conţinutul tigăii în patru farfurii, apoi adăugaţi în tigaie 5 linguri de ulei de măsline şi oţetul balsamic, plus un praf de sare şi piper. Amestecaţi totul ca să se combine aromele, apoi turnaţi imediat peste frunzele de salată din bol. Amestecaţi uşor şi repede (cu degetele dvs., astfel încât fiecare frunză să fie îmbrăcată în sosul delicios. Puneţi câte o mână din amestecul cu frunze peste bucăţelele calde din farfurii. Serviţi ca atare sau cu nişte parmezan ras deasupra.

Salată caldă cu bacon

Salată caldă cu bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.