Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc

Printeaza

Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc din: salata verde, castraveţi cornişon, rosii, ceapa verde, arei grasi, ulei de masline, patrunjel vere, otet de mere, cimbru, busuioc, brânză de capră, seminţe de dovleac, sare.

 

Salata_cu_branza_de_capra_castraveti_si_busuioc

Ingrediente:

  • 1 salată verde de dimensiune medie
  • 2 castraveţi cornişon
  • 4 roţii
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 4-5 fire pătrunjel verde
  • 2 linguri oţet de mere
  • 2-3 fire cimbru
  • 2-3 fire busuioc
  • 150 g brânză de capră, puţin sărată
  • 2 linguri seminţe de dovleac decojite
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele şi verdeţurile.

Tai brânza în felii groase de 1-1 1/2 cm, pe care le frigi pe un grătar teflo­nat, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le tai în batoane.

Tai în rondele ceapa, castravetele şi ardeii, salata în fâşii, roşiile în felioare şi verdeaţa mărunt.

Pregăteşti un sos din oţet, ulei, condimente şi sare.

Pui legumele, brânza şi verdeaţa într-un bol mare, le amesteci delicat şi le stropeşti cu sosul preparat, apoi pre­sari deasupra seminţele crude de dovleac.

Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc

Salata_cu_branza_de_capra_castraveti_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.