Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc
PrinteazaSalata cu branza de capra, castraveti si busuioc din: salata verde, castraveţi cornişon, rosii, ceapa verde, arei grasi, ulei de masline, patrunjel vere, otet de mere, cimbru, busuioc, brânză de capră, seminţe de dovleac, sare.
Ingrediente:
- 1 salată verde de dimensiune medie
- 2 castraveţi cornişon
- 4 roţii
- 3 fire ceapă verde
- 2 ardei graşi
- 3 linguri ulei de măsline
- 4-5 fire pătrunjel verde
- 2 linguri oţet de mere
- 2-3 fire cimbru
- 2-3 fire busuioc
- 150 g brânză de capră, puţin sărată
- 2 linguri seminţe de dovleac decojite
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi verdeţurile.
Tai brânza în felii groase de 1-1 1/2 cm, pe care le frigi pe un grătar teflonat, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le tai în batoane.
Tai în rondele ceapa, castravetele şi ardeii, salata în fâşii, roşiile în felioare şi verdeaţa mărunt.
Pregăteşti un sos din oţet, ulei, condimente şi sare.
Pui legumele, brânza şi verdeaţa într-un bol mare, le amesteci delicat şi le stropeşti cu sosul preparat, apoi presari deasupra seminţele crude de dovleac.
Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc
Pofta buna!