Salata belgiana cu andive

Printeaza

O reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza, pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si condimente.

Ingrediente:Salata belgiana cu andive

  • 250 g andive
  • 2 telina
  • 4 linguri maioneza
  • 2 pere
  • un varf cutit boia dulce
  • sare

pentru maioneza:

  • 40 ml ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • 150-200 ml apa calda
  • 2 linguri mustar
  • 10 linguri ulei
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita condimente

 

Mod de preparare:

Cureţi andivele şi le tai în bucăţi de 1-2 cm. Cureţi de coajă ţelina şi perele şi le dai pe răzătoarea cu găuri mari. Intr-o salatieră aşezi ingredi­entele în straturi: un strat de ţelină rasă presărată cu sare, unul de maioneză şi la urmă perele şi andivele. Acoperi salata cu maioneză ames­tecată cu boiaua de ardei dulce.

Pregăteşti maioneza: Pui uleiul la încălzit, adaugi 1 lingură plină cu făină, apa caldă şi 1 linguriţă de con­dimente. După ce s-a fiert compoziţia, o laşi la răcit, apoi o freci cu mixerul sau cu lingura.

Adaugi muştarul şi zeama de lămâie. Amesteci în continuare. Maioneza o poţi folosi şi pentru zilele de post.

Salata belgiana cu andive

Salata belgiana cu andive

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.