Salata de bame

Printeaza

Salata de bame din: bame, otet, ardei iuti, coriandru, sare, miere.

Ingrediente:Salata de bame

  • 1 kg bame tinere
  • 1 I oţet din vin
  • 3 ardei iuţi
  • 3 linguriţe boabe de coriandru
  • sare
  • 6 linguri miere

 

Mod de preparare:

Bâmele se curăţă de codiţe şi se opăresc în 500 ml oţet dizolvat în 500 ml apă. Se fierb 5 minute, apoi se trec printr-un jet de apă şi se lasă la scurs.

Intr-un vas se pune la fiert 1 litru de apă, în care se adaugă mierea, 500 ml oţet, coriandrul, ardeii iuţi şi sarea.

Bâmele se pun în borcane, se toarnă peste ele sosul fierbinte şi se închid ermetic cu capace. Pentru sterilizare, se pun borcanele la fiert într-o oală cu apă, timp de 20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.