Salata asortata cu vinete

Printeaza

Salata asortata cu vinete din: vinete, ceapa, maioneza, sare, rosii, cascaval.

Ingrediente:Salata asortata cu vinete

  • 2-3 vinete
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri maioneză light
  • sare
  • 3-4 rosii

Pentru decor:

  • 3 linguri maioneză light
  • 2 linguri cascaval ras
  • căteva roşii cherry

 

Mod de preparare:

Alegi vinete subţiri şi lungi, care au mai puţine seminţe. Le coci pe flacără şi le decojeşti cât sunt calde, îndepărtând toate urmele de coajă arsă.

Le laşi timp de aproximativ 30 de minute pe un tocător de lemn înclinat, să se scurgă zeama amăruie. Toci vinetele cât mai mărunt, cu ajutorul unei ustensile nemetalice.

Cureţi ceapa şi o tai cât poţi de mărunt. Pui vinetele într-un castron şi încorporezi treptat maioneza acrişoară, sare după gust şi ceapă tocată.

Tai roşiile în cubuleţe şi le laşi puţin să se scurgă. Aşezi pe un platou salata de vinete, iar deasupra pui un strat de roşii cubuleţe.

Acoperi cu un strat uniform de maioneză pe care presari caşcaval ras. Decorezi cu roşiile cherry.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.