Salata arabeasca de legume

Printeaza

Salata arabeasca de legume din: fasole, morcovi, conopida, varza, ceapa verde, ceapa uscata, usturoi, sofran, ardei iute, ardei grasi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salata arabeasca de legume

  • 250 g fasole
  • 250 g morcovi
  • 250 g conopidă
  • 250 g varză albă
  • 250 g varză roşie
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 cepe uscate
  • 6 căţei usturoi
  • 1 lingură şofran
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 ardei iuţi verzi
  • 4 ardei graşi, diferit coloraţi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Toate legumele se spală bine şi se pun în vase diferite, acoperite cu apă uşor sărată; fasolea, morcovii şi conopida (tăiate cubuleţe), ardeii tăiaţi rondele fine şi varza, ceapa şi usturoiul tăiate fideluţă.

A doua zi se scot şi se lasă, tot separat, să se scurgă bine de apă. Se amestecă într-o salatieră şi se adaugă sare (dacă mai este nevoie) piper şi şofran. Se amestecă bine şi se lasă câteva ore. Se presară deasupra cu pătrunjel.

NOTĂ: Se poate folosi şi ceapă uşor călită în ulei alături de ardei, adăugate şi amestecate înainte de a se pune şofranul şi piperul

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.