Salata arabeasca de ciuperci
PrinteazaSalata arabeasca de ciuperci din: ciuperci, ulei, lamaie, ardei, ardei iute, sare, piper, sos tomat iute, rosii, boabe de mustar.
- 1,5 kg ciuperci proaspete
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la 2 lămâi
- 1 ardei roşu
- 1 ardei iute
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- sare
- piper alb
- sos tomat iute
- 200 g roşii mai tari
- câteva boabe de muştar măcinat fin
Mod de preparare:
Se taie roşiile felii şi ardeii rondele. Se amestecă uşor. în salatieră se pun ciupercile tăiate cubuleţe, uleiul şi sucul de lămâie şi se amestecă bine. Se sărează şi se piperează, adăugându-se boabele de muştar (sau muştar gata preparat) şi sosul tomat şi se omogenizează.
Se pun deasupra roşiile şi ardeii, cu un cleşte de lemn, pentru a se decora frumos, şi se introduce la frigider, cu o jumătate de oră înainte de a fi servită.
Pofta buna!