Salata algeriana cu chiftelute de miel

Printeaza

Salata algeriana cu chiftelute de miel din: carne tocată de miel (spată sau pulpă), grăunţe medii (pentru cuşcuş), vinete, năut la con­servă, fasole fava proaspătă,  ceapa, usturoi, menta, praf de chimen, oţet de Xeres, ulei de măsline, sare, piper.

Salata_algeriana_cu_chiftelute_de_miel

Ingrediente:

  • 200 g de carne tocată de miel (spată sau pulpă)
  • 200 g de grăunţe medii (pentru cuşcuş)
  • 2 vinete
  • 100 g de năut la con­servă
  • 400 g de fasole fava proaspătă
  • 2 cepe noi
  • 1 căţel de usturoi
  • 8 fire de mentă
  • 1 linguriţă de praf de chimen
  • 1 lingură de oţet de Xeres
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi grăunţele pentru cuşcuş într-un castron, stropiţi-le cu apă rece şi scurgeţi-o imediat.

Lăsaţi grăunţele astfel timp de 15 minute, mestecând în ele din când în când, cu furculiţa, după care fierbeţi-le un sfert de oră, la vapori, sau 5 minute, la microunde, şi apoi lăsaţi totul să se răcească.

Spălaţi vinetele şi apoi tăiaţi-le în cubuleţe. Căiiţi-le timp de 10 minute într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline.

Amestecaţi carnea de miel cu usturoiul şi cepele, pe care le-aţi decojit şi tocat. Adăugaţi şi 4 fire de mentă, tăiată fin, jumătate din cantitatea de chimen, iar după aceea săraţi şi piperaţi.

Din această compoziţie faceţi chifteluţe de mărimea unei nuci. Scoateţi vinetele din tigaie, după ce s-au călit, scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte.

Adăugaţi în tigaie o lin­gură de ulei de măsline şi prăjiţi chifteluţele timp de 4-5 minute, întorcându-le pe o parte şi pe alta.

Introduceţi pentru 3 minute, în apă clocotită, fasolea fava curăţată, scurgeţi-o şi răciţi-o sub jet de apă rece, apoi decorticaţi-o.

Intr-o salatieră, turnaţi cuşcuşul, năutul scurs, fasolea fava şi restul de mentă. într-un castron, omogenizaţi oţetul cu un praf de sare, cu restul de ulei şi de chimen; puneţi şi piper.

Turnaţi compoziţia în salatieră şi amestecaţi. Aşezaţi deasupra cubuleţe de vinetele şi chifteluţele de miel, după care puteţi savura salata.

Salata algeriana cu chiftelute de miel

Salata_algeriana_cu_chiftelute_de_miel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta salata cu chiftele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.