Salam de prune uscate

Printeaza

Salam de prune uscate

Salam de prune uscate din: prune uscate, zahar, nuci, apa, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 1 kg prune uscate
  • 200 g zahăr
  • 300 g nuci
  • 50 ml apă
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la fiert apa cu zahărul obişnuit şi după ce s-a topit acesta din urmă, adaugi pasta de prune.

Laşi pe foc 5-6 minute până obţii o pastă omogenă, apoi adaug nucile măcinate şi amesteci. Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan pre­sari câte o lingură de zahăr pudră, apoi pui câte o lingură plină cu vârf din compoziţia de prune şi-i dai formă de salam. Laşi prăjitura să se usuce descoperită la temperatura camerei 3 zile, apoi o tai felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.