Salam de casa cu porc

Printeaza

Salam de casa cu porc din: carne de porc, carne de vita, cartofi, lapte, zahar, sare, piper, boia, usturoi.

Ingrediente:Salam de casa cu porc

  • 5 kg carne de vită
  • 7 kg carne de porc
  • 3 kg cartofi
  • 1,5 l lapte fiert şi răcit
  • 100 g zahăr
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi
  • mate subţiri de vită sau membrană artificială

 

Mod de preparare:

Se dă prin maşina de tocat carnea de vită, de porc şi cartofii fierţi. Usturoiul se dă şi el prin maşina de tocat, prin sita mică. Se mixează carnea cu cartofii şi usturoiul, la care se adaugă laptele şi zahărul. Se amestecă cu mâna şi se condimentează după gust.

Se dă la rece şi se amestecă câte 1/2 oră pe zi, 3 zile.

Se pune în maţele de vită cu ajutorul unui tub de umplut maţe. Când se pune compoziţia în membrană, nu trebuie lăsat aer deloc în interiorul acesteia.

La capete, bucăţile de salam se leagă cu aţă. Se pun apoi la fum, cam 5 zile, iar când membrana a devenit maronie şi se strânge puţin salamul, înseamnă că este suficient afumat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.