Sabusca de cartofi si pastai

Printeaza

 

O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare.Sabusca de cartofi si pastai

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 5 cartofi
  • 1 pumn păstăi
  • 1 cană iaurt
  • pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi legu­mele şi le speli. Ceapa şi rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi păstă- ile bucăţi.Adaugi puţină apă cât să le cuprindă şi laşi să fiarbă 20-30 minute. Când cartofii şi păstăile sunt fierte, adaugi zerul de lapte sau chişleagul sau iaurtul.

Mai dai în câteva clocote, adaugi sare şi verdeaţă toca­tă mărunt.Zerul, îl poţi obţine din 2 I de lapte pe care îl pui la prins.

Sărbuşca fierbinte o serveşti cu mămăligă rece, iar sârbuşca rece cu mămăligă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.