Rulouri de vitel in sos de usturoi

Printeaza

Rulouri de vitel in sos de usturoi din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, smanana, usturoi, frunze de salvie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoi

  • 8 felii vrabioara de vitel
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 telina medie
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 500 ml suc de rosii
  • 300 g smantana
  • 6 catei de usturoi
  • 5-6 frunze de salvie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bate carnea cu ciocanul de şniţele până când se întinde şi se subţiază, apoi presar-o cu sare şi piper. Curăţă morcovii, păstarnacul şi ţelina, spală-le şi taie-le în beţişoare.

Ceapa curăţată şi spălată tai-o julienne. Pune pe fiecare felie de carne câte 2-3 beţişoare de morcov, păstârnac şi ţelină şi câte 1 lingură ceapă.

Rulează carnea şi prinde-o cu scobitori. Pune rulourile într-o tavă mai adâncă, adaugă uleiul, cea­pa rămasă, 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi sucul de roşii.

Pune tava în cuptorul încins şi coace rulourile la foc potrivit circa 60 de minute.

Scoate tava din cuptor, pune smântână amestecată cu pătrunjelul şi frunzele de salvie, tocate mărunt, şi usturoiul rămas tocat mărunt.

Potriveşte de sare şi piper, amestecă până se omogenizează sosul din tavă şi pune din nou tava la cuptor pentru încă 10 minute.

Serveşte câte 2 rulouri la o portie, cu sosul din tavă fierbinte.

Rulouri de vitel in sos de usturoi

Rulouri_de_vitel_in_sos_de_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.