Rulouri umplute cu vişine si cafea

Printeaza

Rulouri umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt, faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 200 g smantana
  • 2 lingurite rachiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • circa 600 g faina (pentru aluat)
  • 3 borcane compot de visine (doar fructele, fara zeama)
  • pentru crema:
  • 600 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea, gata pregatita
  • esenta dupa gust

 

Mod de preparare:

Amesteci untul cu smântână, adaugi rachiul, praful de copt şi încorporezi puţin câte puţin fă­ina,, până obţii un aluat elastic, înveleşti aluatul în folie şi îl dai la frrigider timp de 1 oră. Când îl sccoţi, îl împărţi în 16 bucăţi egale.

Fiecare bucată de aluat o întimzi cu sucitorul, iar turtele tre­buise să fie egale între ele ca dimernsiune (lungi cam de 30 cm şi latei de circa 10 cm).

Pe fiecare foaiie aşezi un şir de vişine fără sârrnburi şi rulezi încet. Ruloul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci rulourile în cuptorul încins la 180 de gra­de Celsius, circa 40 de minute, până devin rumene.

Laşi să se răcească, iar între timp prepari crema. Baţi frişca bine şi adaugi zahărul, cacaua şi cafeaua, pregătită dinainte.

Asam­blezi: la bază, pe un platou, pui 6 rulouri unul lângă altul şi le acoperi cu cremă, apoi încă 5 rulouri şi tot aşa, în descreştere, până la ultimul, construind un fel de piramidă.

Acoperi cu delicioasa cremă. Dacă este lăsat la rece până a doua zi, rulourile se înmoaie şi vor fi şi mai gustoase.

Rulouri umplute cu vişine si cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.