Shiro Wat, un fel de mâncare plin de arome, este un pilon central în bucătăria etiopiană și un simbol al tradiției și culturii culinare a regiunii. Originile Shiro Wat Etiopia Antică: Shiro Wat își are rădăcinile în bucătăria străveche etiopiană. Etiopia, cu o istorie culinară bogată […]
Rulouri cu somon si ceapa verde
PrinteazaRulouri cu somon si ceapa verde din: foi de tortilla (lipii mexicane), somon afumat, cremă de brânză, ceapă verde, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 10 foi de tortilla (lipii mexicane)
- 500 g file de somon afumat
- 250 g cremă de brânză
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderentă, încălzeşte pe ambele părţi fiecare foaie de tortilla. Taie-le în formă de pătrat.
Unge-le cu cremă de brânză, presară ceapă verde tocată mărunt, aşază câte un file de somon, stropeşte cu ulei de măsline ş.i rulează. împachetează în folie de plastic şi dă la rece.
Desfă-leşi ta- ie-le a doua zi.
Pe un platou, pune frunze de salată verde (spălată şi neapărat uscată), aşază rulourile de somon şi serveşte-le alături de un pahar cu vin alb.
Rulouri cu somon si ceapa verde
Pofta buna!
Shiro Wat: Tocana Etiopiană de Năut – Ghidul Complet
Ghiveci de legume cu ienibahar: O reteta sănătoasă și plină de arome
ceapa, morcovi, cartofi, dovlecei, ardei, rosii, usturoi, ulei de masline, ienibahar, sare, piper, patrunjel. Ghiveciul de legume este o mâncare tradițională, plină de savoare, care aduce în farfurie aroma și prospețimea sezonului. Adăugarea de ienibahar transformă această rețetă într-o experiență culinară de […]