Rulouri de peste cu sos de masline

Printeaza

Rulouri de peste cu sos de masline din: fileuri de cod, pesmet, ulei, sardele, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, pasta de rosii, cimbrisor, busuioc, masline, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri_de_peste_cu_sos_de_masline

  • 8 fileuri de cod sau merluciu
  • 1 lingura pesmet
  • 8 sardele in ulei
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita cimbrisor
  • 1 lingurita busuioc
  • 200 g masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli fileurile, le laşi să se scurgă şi le cureţi de eventualele oase şi pieliţe. Presari fileurile pe o parte cu pesmet şi aşezi într-un capăt câte o sardea. Sărezi şi condimentezi fileurile după gust şi le rulezi. Legi rulourile ca să nu se desfacă sau le prinzi cu scobitori.

Aşezi rulourile într-un vas termorezistent uns cu ulei, torni puţină apă şi le dai la cuptor până pregăteşti sosul. Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, usturoiul şi ciupercile. In uleiul rămas căleşti puţin ceapa şi usturoiul, apoi adaugi ciupercile şi continui să căleşti legumele încă 5 minute, la foc mic.

Torni pasta de roşii dizolvată în 150 ml apă, împreună cu piperul, cimbrişorul şi busuiocul. Continui să fierbi legumele şi pasta de tomate la foc mic, iar când sosul a mai scăzut, adaugi măslinele şi sare după gust şi laşi să dea în câteva clocote.

Torni sosul peste rulouri şi le mai laşi la cuptor 1/4 oră. Indepărtezi aţa cu care ai legat rulourile şi le serveşti.

Rulouri de peste cu sos de masline

Rulouri_de_peste_cu_sos_de_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.