Rulouri cu frisca

Printeaza

O reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare.

Ingrediente:Rulouri cu frisca

  • 500 g faina
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cu vin alb
  • 500 g smantana dulce
  • 2-3 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din cantitatea de făină cernută cu untul. Răstoarnă compoziţia pe o folie alimentară, acoperă şi întinde într-o foaie potrivit de groasă. Dă la frigider să se întărească.

Din restul de făină, frământă un aluat, împreună cu gălbenuşurile, vinul alb, un praf de sare şi jumătate din smântână bătută, până obţii o compoziţie moale şi elastică.

Pune aluatul la frigider ca să se întărească. Intinde-l apoi într-o foaie de 1 cm grosime, aşază foaia din unt şi acoperă cu marginile foii de aluat, împătureşte şi întinde aluatul de 4-5 ori, fără a-l lăsa să se odihnească între timp.

Intinde foaia finală (subţire) şi taie fâşii de maximum 2 cm lăţime. Infăşoară- le apoi (separate) pe rulourile de metal. Aşază-le pe o tavă, unge-le cu ou bătut şi dă la cuptorul înfierbântat pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.

Sunt gata când aluatul a căpătat o culoare arămie şi e uşor crocant.

Lasă-le să se răcorească pe suportul de copt şi umple-le cu restul de smântână bătută cu zahărul vanilat. Dă la rece pentru jumătate de oră.

Rulouri cu frisca

Rulouri cu frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.