Rulouri englezesti

Printeaza

Aceste dulciuri delicate sunt practic necunoscute în afara Angliei. Ele sunt de formă cilindrică, goale în interior şi deseori umplute cu frişcă.

Aluatul, care poate conţine aproximativ o lingură de brandy, se face din cantităţi egale de făină, unt şi zahăr brun. Aluatul se toarnă cu lingura într-o tavă de copt, bine unsă cu unt şi se coace cam 10 minute la temperatură moderată.

Pe măsură ce aluatul moale se scurge în tavă, se formează mici goluri. Secretul acestor rulouri: înainte de a se întări, aluatul trebuie înfăşurat rapid în jurul unui obiect cilindric, lung şi subţire, din lemn sau metal, de exemplu un sucitor subţire de aluat.

Astfel, rulourile dobândesc forma lor caracteristică, asemănătoare unor trabucuri.

Rulourile cu brandy au o tradiţie foarte îndelungată şi au fost menţionate chiar şi în scrierile lui Geoffrey Chaucer (1340-1400), unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori englezi, autor al faimoaselor Povestiri din Canterbury.

In acele vremuri, brutarul înmuia în aluat un vătrai încins sau un alt obiect metalic asemănător, cu un mâner lung de protecţie şi îl ţinea apoi scurt timp la foc, până se întărea compoziţia.

 

Rulouri englezesti

Rulouri englezesti

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.