Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca

Printeaza

 Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca din: dovlecel, vanata, sunca, branza de vaci, ceapa, marar, dafin, usturoi, vin, otet, zahar, lamaie, rosii, ulei, sare, piper, cimbru.

 

Ingrediente:  Rulouri de dovlecel si vanata cu branza si sunca

  • 1 dovlecel mare
  • 1 vânătă
  • 8 felii şuncă de Praga
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 1 foaie de dafin
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri oţet
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 2 roşii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi dovlecelul şi vânătă de coajă, le tai felii pe lungime şi le prăjeşti în ulei încins. Când sunt gata, le laşi să se scurgă şi în acest timp pregăteşti marinata: Cureţi usturoiul, îl tai mărunt şi-l prăjeşti puţin în ulei împreună cu foaia de dafin.

Sting cu vinul, oţetul şi zeama de lămâie, apoi condimentezi cu cimbru, sare şi piper după gust şi dai marinata deoparte. O laşi să se răcească puţin, apoi o torni peste feliile de legume prăjite şi le laşi să se marineze 1 oră. In acest timp freci brânza cu 2 linguri de ulei, adau­gi ceapa şi mărarul tocate şi potriveşti de sare şi piper.

Scurgi bine feliile de legume, aşezi o felie de vânătă peste una de dovlecel, întinzi peste ea o lingură de cremă de brânză, pui şi o felie de şuncă, rulezi şi prinzi cu scobitori.

După ce le-ai pregătit pe toate le aşezi pe un platou şi pregăteşti sosul.Opăreşti roşiile şi le cureţi de pieliţe, le tai mărunt şi le amesteci cu marinata în care au stat feliile de legume prăjite, o lingură de zahăr, sare şi piper după gust. Tomi sosul peste rulourile de dovlecel şi vânătă şi le aduci la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.