Rulouri de vinete cu legume

Printeaza

Rulouri de vinete cu legume din: vinete, ceapa, ardei, morcovi, telina, sare, piper, nusoara, ulei.

Ingrediente:Rulouri de vinete cu legume

  • 3 vinete
  • două cepe
  • doi ardei graşi
  • un ardei verde
  • doi morcovi
  • o ţelină
  • sare
  • piper
  • un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • roşii
  • ceapă verde

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi sare şi se pun pe un tocător să se scurgă timp de 20 de minute. Se încinge grătarul, se unge cu ulei de măsline şi se aşază feli­ile de vinete. Se prăjesc pe fiecare parte timp de două-trei minute. Feli­ile se aşază una lângă alta pe tocător ca să nu se lipească între ele.

Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bastonaşe subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în fâşii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun legumele, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se călesc până când s-au înmuiat, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă la răcit.

Feliile de vinete se umplu cu legume, se rulează şi, dacă este nevoie, se prind cu scobitori la mijloc. Se presară pătrunjel tocat şi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.