Rulouri de vinete cu branza

Printeaza

Rulouri de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza feta, menta, patrunjel, piper.

Ingrediente:Rulouri_de_vinete_cu_branza

  • 2 vinete mici, lunguiete
  • ulei pentru uns
  • 2 polonice de sos de rosii
  • 2 linguri parmezan razuit

pentru umplutura:

  • 150 g branza feta
  • 3 frunze menta
  • 1 fir de patrunjel
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai codiţa vinetelor. Tai vinetele pe lungime, felii de circa 1/2 cm. Ungi feliile cu ulei pe ambele părţi, încingi bine o tigaie grill şi prăjeşti vinetele pe fiecare parte (doar până capătă urme de grătar şi feliile devin flexibile şi le poţi rula, nu trebuie să fie făcute de tot). Poţi să nu sărezi vinetele, fiindcă umplutura este destul de sărată.

Umplutura: Amesteci brânza cu verdeţurile tocate mărunt şi cu puţin piper. Adaugi sare doar dacă e necesar. Dacă foloseşti feta este suficient de sărată. Poţi păstra umplutura la frigider până ai nevoie de ea.
într-un vas termorezistent de 15×23 cm pui un polonic de roşii, cât să obţii un strat subţire pe fund.

Iei fiecare felie de vinete, aşezi câte o linguriţă de umplu¬tură pe capătul îngust şi rulezi. Aşezi ruloul în tavă, peste sosul de roşii. Când ai umplut tava cu rulouri, torni câte o lingură de sos de roşii pe fiecare rulou.

Dai tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute. Presari parmezan ras pe rulouri şi mai ţii tava la cuptor încă 10 minute, până parmezanul e topit.

Rulouri de vinete cu branza

Rulouri_de_vinete_cu_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.