Rulouri de stavrizi a la Russe

Printeaza

Rulouri de stavrizi a la Russe

Ingrediente:Rulouri de stavrizi a la Russe

  • 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata)
  • 100g cartofi
  • 150g mazăre
  • l00g morcovi
  • 1ceapă potrivită
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 ouă
  • 4 castraveciori muraţi
  • 1 leg. pătrunjel
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se filetează şi se spală bine cu apă rece. Se rulează fiecare fileu de stavrid şi se prind rulourile cu scobitori.

Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se pun rulourile la fiert în apă clocotită împreună cu 2 linguri zeamă de lămâie, ceapa tocată, foile de dafin şi o linguriţă de sare.

Se fierb rulou­rile la foc mic, circa 10 minute, apoi se scot cu o spumieră, se scurg bine de apă şi se lasă să se răcească.

Se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie în cubuleţe, apoi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, împre­ună cu mazărea. între timp, din gălbenuşul unui ou fiert şi un gălbenuş crud, muştarul, zeama de lămâie rămasă, puţină sare şi uleiul turnat puţin câte puţin se prepară maioneza.

Se amestecă legumele fierte cu castravecio­rii tăiaţi în cubuleţe şi cu 2/3 din cantitatea de maioneză, se potriveşte de sare şi piper, după gust, apoi se omogenizează cu grijă, pentru a nu se sfărâmă legumele fierte.

Se pune salata pe un platou, deasupra acesteia se pun rulourile de peşte, după care se ornează platoul cu maio­neza rămasă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta cred ca o sa fie aperitiv pentru masa de craciun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.