Rulouri de porc cu prune

Printeaza

Rulouri de porc cu prune din: prune, ulei de masline, anason, ghimbir, cuisoare, zahar brun, spata de porc, sare, piper, coriandru, ceapa verde, sos de soia.

Ingrediente: Rulouri_de_porc_cu_prune

  • 10 prune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 stelute de anason
  • 2 bucati de marimea unui deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir, decojit si ras marunt
  • 2 cuisoare
  • 2 linguri zahar brun
  • 600 g spata de porc
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de coriandru proaspat, tocat
  • ceapa verde
  • sos de soia

Mod de preparare:

Spalati prunele, taiati in jumatate si scoateti samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti timp de 1 minut stelutele de anason, ghimbirul si cuisoarele.

Adaugati prunele si zaharul impreuna cu vreo 2 linguri de apa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute, pana cand sosul devine gros si consistent. Puneti la racit la frigider.

Luati carnea de porc si curatati toata grasimea si pielitele, astfel incat sa ramana doar carnea macra. Taiati carnea in felii de 0,5 cm grosime si bateti-le una cate una, intre doua bucati de folie alimentara, folosind un tocator de carne.

Asezati intr-o tava. Asezonati sosul rece de prune, apoi amestecati in el jumatate din cantitatea de coriandru. Turnati cate o lingura de sos in mijlocul fiecărei felii de carne. Intindeti usor sosul ca sa acopere cam trei sferturi din felie si infasurati-o pe fiecare in parte, astfel incat sa arate ca o rulada.

Asezati rulourile intr-un vas de gatit la abur. Puneti vasul respectiv deasupra unei oale cu apa in clocot si tineti-l acolo timp de 10-15 minute, pana cand carnea e facuta. Scoateti rulourile din vas si serviti-le pe un strat de ceapa verde tocata marunt, turnand deasupra sos de soia si presarand apoi restul de coriandru.

Rulouri de porc cu prune

Rulouri_de_porc_cu_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.