Rulouri de peşte cu sparanghel

Printeaza

Rulouri de peşte cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci, telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri de peşte cu sparanghel

  • 4 fileuri de salau (sau alt peste)
  • 400 g sparanghel
  • 2 rosii medii
  • 1/2 cana felii de ciuperci
  • 1 lingura cu varf de telina rasa mare
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri menta proaspata tocata (sau 1/2 lingurita menta uscata)
  • 2 lingurite busuioc proaspat, tocat (sau 1/2 lingurita busuioc uscat)
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi peştele astfel încât să obţineţi fileuri de cca 8 mm grosime. Tăiaţi sparanghelul în bucăţi de lungime nu mai mare decât lăţimea bucăţilor de peşte. Fierbeţi-le în apă cu puţină sare cca 8-10 min, cât să se înmoaie, fără să fie complet fierte; scurgeţi-le bine.

Distribuiţi sparanghelul pe bucăţile de peşte, rulaţi şi prindeţi capetele cu scobitori. Aranjaţi rulourile de peşte într-o cratiţă cu diametrul de cca 25 cm. Puneţi peste ele roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, ciupercile, ţelina, ceapa, vinul, usturoiul, menta şi busuiocul. Presăraţi sare şi piper după gust.

Acoperiţi bine vasul şi lăsaţi să fiarbă 8-10 min, la foc mic, până când peştele e bine pătruns. Puneţi rulourile cu spumiera pe un platou, având grijă să nu le rupeţi. Scoateţi scobitorile, păstraţi rulourile la cald.

Fierbeţi sosul din cratiţă încă vreo 3 min, fără capac, la foc mic, până se mai îngroaşă. Serviţi rulourile fierbinţi, acoperite cu sos.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.