Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati

Printeaza

Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati din: varza, carnati afumati, ceapa, conserva rosii, vin rosu, morcovi, foi de lasagna, oua, smantana, sare, piper, marar, foi de dafin, cimbru, ulei.

Rulouri_de_paste_cu_varza_rosii_si_carnati

Ingrediente:

  • 1/2 kg varză dulce
  • 6 cârnati afumaţi
  • o ceapă mare
  • o conservă roşii cubuleţe
  • o ceaşcă vin roşu
  • 2 morcovi
  • 20 foi lasagna
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • ulei

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi morcovii. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot (să arate ca şi canea tocată), după care se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul, trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe, vinul, sare, piper şi apă. Se pune vasul la cuptor ca să scadă bine mâncarea.

Intre timp, se fierb foile de lasagna în apă cu sare şi se scot în apă rece ca să nu se usuce. Se taie toate, în două, pe lungime. Când e gata varza, se adaugă mărar proaspăt tocat şi se lasă să se răcească.

Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se formează rulori din foile de lasagna şi se umple cu amestecul de varză.

Se aşază unul lângă altul, în poziţie verti­cală. în spaţiile libere dintre ele, se pune restul de varză şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă, amestecate cu roşiile păstrate, un praf de sare şi piper.

Se dă vasul la cuptor, până se leagă ouăle şi se rumeneşte frumos preparatul. Se servesc calde, eventual cu smântână.

Rulouri de paste cu varza, rosii si carnati

Rulouri_de_paste_cu_varza_rosii_si_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.