Rulouri de hering cu alge

Printeaza

Rulouri de hering cu alge din: fileuri de hering, orez, ciuperci uscate, alge, porumb baby murat, ghimbir murat, lamaie, dovlecel, sare, piper, ulei de masline, ardei capia, ardei iute.

Ingrediente:Rulouri_de_hering_cu_alge

  • 500 g fileuri de hering
  • 100 g orez
  • 25 g ciuperci uscate
  • 4 foi de alge noi
  • 200 g porumb baby murat
  • o lingura de ghimbir murat
  • o lamaie
  • un dovlecel
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • ardei capia
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Fileurile de hering se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Algele se taie fâşii subţiri şi se întind pe fileurile de hering. Se rulează, se prind cu o scobitoare, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei şi suc de lămâie şi se coc 15-20 de minute la foc potrivit.

Ciupercile se înmoaie în apă clocotită, se scurg şi se toacă; dovlecelul se spală şi se taie cubuleţe. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun cubileţele şi se prăjesc până devin aurii. Se scot cu o spumieră şi se lasă într-un castronel.

Peste uleiul rămas se pun ciupercile tocate şi se călesc câteva miinute. Orezul se fierbe, se scurge şi se pune în castronele. Se adaugă deasupra ciupercile călite, dovlecelul prăjit şi ghimbirul murat. Se adaugă porumb murat tăiat bucăţele, se aşază rulourile de hering şi se presară pătrunjel tocat.

Pentru a completa gustul, se mai poate adauga ardei capia sau ardei iute, cubulete.

Rulouri de hering cu alge

Rulouri_de_hering_cu_alge

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din rulourile astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.