Rulouri de dovlecei cu orez si parmezan

Printeaza

Rulouri de dovlecei cu orez si parmezan din: dovlecei, orez, smantana, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare.

Ingrediente:Rulouri_de_dovlecei_cu_orez_si_parmezan

  • 2 dovlcei potriviti
  • 250 g orez salbati
  • 20 ml smantana
  • 60 g parmezan ras
  • 60 g seminte de pin
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 3 linguri cu busuioc tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală orezul în mai multe ape şi pune-l la scurs într-o sita. Fierbe-l în 750 ml de apă cu un praf de sare. In acelaşi timp, amestecă într-un blender patru linguri cu ulei de î măsline, busuiocul tocat, seminţele de pin, usturoiul, parmezanul şi un praf de sare.

Scurge orezul fiert, aereazâ-l cu o furculiţă şi lasă-l 3-4 minute să se răcorească. Adaugă sosul pesto şi, dacă e nevoie, un praf de sare. Spală dovleceii în coajă, curăţă-i şi feliază-i cât mai subţire. Pune pe fiecare felie câte o lingură (o linguriţă) cu orez şi rulează.

Aşază rulourile de dovlecel într-o formă de copt. Stropeşte cu smântână, acoperă cu folie şi coace la 170°C pentru 20 de minute.

Rulouri de dovlecei cu orez si parmezan

Rulouri_de_dovlecei_cu_orez_si_parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Marcela Avram

    Imi plac rulourile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.