Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

Printeaza

O reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti, cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

  • 200 g dovlecei
  • 400 g creveţi mari
  • 4 crenguţe cimbru
  • 250 g roşii cherry
  • 150 g praz
  • 30 g capere
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă de coajă dovleceii şi, cu ajutorul feliatorului sau al unui cuţit foarte ascu­ţit, taie-i pe lungime în fâşii foarte subţiri. Pune la fiert o oală cu apă şi puţină sare şi, când clocoteşte, fierbe dovleceii feliaţi 1 minut, scurge-i bine de apă şi lasă-i să se răcească.

Curăţă şi îndepărtează cochilia cre- veţilor. încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi rumeneşte creveţii bine. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi, când sunt bine pătrunşi, aranjează-i pe o tavă.

Spală roşiile, taie-le în două şi curăţă frunzele de cimbru de pe crenguţă. Curăţă prazul, taie-1 în rondele subţiri şi căleşte-1 în tigaia în care ai prăjit creveţii. Adaugă roşiile şi frunzuliţele de cimbru. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Aşază feliile de dovlecel pe o planşetă. Pune pe ele câte un crevete şi rulează-le pe fiecare în jurul creveţilor. Pune pe fiecare farfurie câte 1 lingură din compoziţia de praz cu roşii. Aşază dea­supra câteva capere şi rulourile de dovlecei cu creveţi. Asezonează cu sare, piper şi ulei de măsline si serveste.

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.