Rulouri de crab cu legume

Printeaza

Rulouri de crab cu legume din: foi de placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia, hasmatuchi, ceapa, ulei.

Ingrediente:Rulouri de crab cu legume

  • 8 foi subţiri de plăcintă
  • 250 g carne de crab conservată în suc propriu
  • 1 dovlecel
  • 1  ţelină (rădăcină)
  • 2   morcovi
  • 1 lingură sos de soia
  • hasmaţuchi sau pătrunjel
  • 1 fir de ceapă verde
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spală dovlecelul, curăţă morcovii, rade ţelina şi curăţă ceapa de foaia exterioară.  Taie toate legumele felii subţiri, apoi bastonaşe fine.

Scurge carnea de crab de lichidul din conservă şi condimenteaz-o cu puţină sare, hasmaţuchi tocat şi sos de soia. întinde foile de aluat şi taie-le în pătrate cu latura de 5 cm.

Pune câteva bastonaşe de legume în partea de jos a fiecărui pătrat şi aşază în centru câte o bucăţică de crab sfărâmată între degete.

Pliază spre interior marginile laterale ale pătratelor, apoi rulează-le dinspre partea cu legume spre latura opusă. Umezeşte marginea cu puţină apă şi lipeşte-o de rulou.

Lasă rulourile să se zvânte pe o tavă, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii. Scoate-le şi aşază-le la scurs pe hârtie absorbantă, apoi sărează-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.